Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De wereld van digitaal bedrog

november 23, 2023 @ 6:30 pm - 7:30 pm

Over de sessie

In onze moderne samenleving worden we dagelijks overspoeld met digitale content, variërend van video’s en foto’s tot audio-opnames. Maar hoe zeker kun je nog zijn van de waarachtigheid van wat je ziet en hoort? De opkomst van deepfake-technologie heeft het landschap van informatie en media drastisch veranderd. De impact van deepfake-technologie strekt zich uit van politieke manipulatie en reputatieschade tot het creëren van ongelofelijke fictieve scenario’s. Als maatschappij worden we geconfronteerd met een groeiende uitdaging: het onderscheiden van echte content van geraffineerde neppe content.

 

Onze sessie “Ontmasker de Deepfake” is bedoeld voor iedereen die zich bewust wil worden van de impact van deepfake-technologie op ons dagelijks leven. Of je nu een AI-expert, journalist, student, of gewoon een nieuwsgierige geest bent, deze sessie biedt inzichten in de duistere kant van de digitale wereld. We zullen je meenemen op een reis door de wereld van deepfake, met boeiende presentaties en live demonstraties om de technologie in actie te zien.

 

De sessie duurt ongeveer 45 minuten en het enige wat je hoeft mee te nemen is je nieuwsgierigheid. We zullen praktische voorbeelden delen, zodat je na afloop beter in staat bent om echte content van deepfake te onderscheiden. Bovendien krijg je de gelegenheid om vragen te stellen aan experts op dit gebied en deel te nemen aan boeiende discussies.

 

Aan het einde ga je naar huis met:

  • Een diepgaand begrip van wat deepfake-technologie is en hoe het onze digitale wereld en samenleving beïnvloedt.

 

  • Het vermogen om kritisch na te denken over de content die je tegenkomt en te beoordelen of het authentiek is of mogelijk gemanipuleerd.

 

  • Praktische tips en tools om jezelf en anderen te beschermen tegen de negatieve gevolgen van deepfake-technologie.

 

Kortom, wil jij de verborgen wereld van Deepfake ontdekken en begrijpen hoe dit fenomeen de realiteit kan vervormen? Mis deze kans niet om te leren, te ontdekken en deel uit te maken van de discussie over Deepfake. Schrijf je dan nu in voor onze exclusieve sessie over Deepfake en wie weet zien we elkaar!

SPREKERS

Wij stellen ons even voor

Elias de Ridder

Elias de Ridder

Elias Turubassa

Elias Turubassa

Gegevens

Datum:
november 23, 2023
Tijd:
6:30 pm - 7:30 pm

Locatie

CTH 4.121